
Grunnoppskrift til hvetebakst
Dette er oppskrift på en grunndeig for hvetebakst som du kan bruke til å lage hveteboller, rosinboller, kanelsnurrer og andre varianter du ønsker. Denne oppskriften gir ca 50 boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Slik gjør du
1. Ha kaldt vann i eltebollen og ha i alt det tørre. OBS: Ikke tilsett margarinen allerede på dette tidspunktet.
2. Elt deigen på sakte fart i ca 15 min og kjenn om den begynner å bli elastisk. Ha så i margarinen litt av gangen og elt ca 5 min til på sakte fart. Pass på underveis i eltingen at all margarinen kommer inn i deigen. Når deigen begynner å kunne strekkes til ganske glatte hinner er den ferdig.
3. Legg deigen på bordet til heving i ca 1 time
4. Del deigen opp i emner på ca 90 g og rull til boller eller den varianten du ønsker
5. Bollene du ønsker å bake ferdig samme dag settes til heving i heveskap eller tralle med plasthette slik at overflaten ikke tørker ut.
6. Når bollene ser ferdighevet ut, ca dobbel størrelse, stekes de i kombidamper i 160°C i 7 min. med pulserende vifte. I «hjemmekomfyr» i 210°C i 7-9 min
7. For ekstra glans kan du bland egg og vann 50/50 og stryke på før steking. Stryk gjerne på i to runder med 10 min pause mellom hver gang. Da blir de «blanke som smykker » når de er ferdig stekt.
Tips!
Med denne oppskriftene kan du bake mange forskjellige varianter av hvetebakst
