Fastelavnsboller bakt med allergenfri Melange
Saftige fastelavnsboller bakt med allergenfri melange. Melangen er uten melk, salt og soya. Men, skal du fylle bollene med krem, noe man jo gjerne gjør til fastelavn, husk å benytte en krem som ikke er basert på vanlig fløte om du ønsker det helt laktosefri bolle. Denne oppskriften gir ca 50 boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
EPDnr 4 673 802
Melange margarin til matlaging. Helt uten allergener og … Les mer
Slik gjør du
1. Ha iskaldt vann i eltebollen og tilsett alt det tørre. Margarinen kan du vente litt med.
2. Elt deigen på sakte fart i ca 15 minutter. Kjenn om den begynner å bli elastisk, da er den klar for videre bearbeiding
3. Ha så i margarinen og elt ca 5 min til på sakte fart. Påse underveis i eltingen at all margarinen kommer inn i deigen. Når deigen begynner å kunne strekkes til ganske glatte hinner er den ferdig.
4. La deigen hvile på bordet i ca 1 time.
5. Del deigen opp i emner på ca 90 gram og rull til boller.
6. Sett bollene til heving i et heveskap eller tralle med plasthette slik at overflaten ikke tørker ut. For ekstra glans; bland egg og vann 50/50 og stryk på. Stryk gjerne på i to runder med 10 min pause mellom hver gang. Da blir de «blanke som smykker».
7. Når bollene ser ferdighevet ut, ca dobbel størrelse, stekes dem på:
I vanlig hjemmekomfyr: 210 grader i 7-9 min.
I kombidamper 160 grader i 7 minutter med pulserende vifte.
Tips!
Rosinboller: vei av den mengde du ønsker til rosinboller og tilsett ca 20% rosiner. Rosinene kan du utmerket legge i varmt vann i ca 20 min. Skyll rosinene i kaldt vann og sil av. Ha i deigen med en liten neve mel slik at rosinene limer seg fint i deigen. Elt inn til de er jevnt fordelt.
Sjokoladeboller: for eksempel mørk sjokolade (er som regel uten melk) ca 10-15 prosent av deigen.