Hamburgerbrød
Det finnes et stort utvalg ferdige hamburgerbrød å få kjøpt, men skal du virkelig sette ditt eget preg på hamburgeren du serverer, ja da kan du enkelt bake dem selv. Varier gjerne toppingen. Sesamfrø er klassikeren, men bland dem med f.eks valmuefrø eller krydder.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Slik gjør du
1. Slik gjør du Havren blandes (skåldes) med kokende vann dagen før. Bland skåldet havre, vann og hvetemel og la det stå 30-60 min. Bland i gjær, sukker, salt og romtemperert margarin og kjør deigen glatt. Eltes videre til den slipper bollen. Ønsket deigtemperatur er 24-26 °C. La deigen hvile i 30 min før du veier opp 90 g deigemner (eller den størrelsen du ønsker). Rundvirkes som en bolle og klemmes flat med en plastfjøl. Pensle med vann og strø på sesamfrø elleren blanding av sesam- og valmuefrø. Heves i 1 time. Stekes i forvarmet ovn 200°C i 8 minutter. Kan også settes på kjøl til dagen etter. Etter at du har klemt dem flate, plastes de og settes på kjøl. Tempereres, pensles og stekes som vanlig.
2. Server en saftig hamburger med Delikat Coleslaw, cherrytomater og purrestrimler. Søtpotet er utmerket til.