Kremet steinsoppsuppe
Enkel
30 min
Det finnes én viktig årsak til at soppsuppe er en favoritt hos de aller fleste. Sopp er nemlig proppfull av fantastisk umami, den femte smaken. Steinsoppen har ekstra mye umami, og det er grunnen til at steinsoppsuppe smaker ekstra godt – den er rett og slett en liten smaksbombe. Gjestene kommer til å elske denne…
Ingredienser
10 porsjon
2 løk
500 g steinsopp
12 dl kjøttbuljong eller -kraft
2 ss maizenna
1 dl kaldt vann
4 dl fløte
1 ts salt
1 ts pepper
10 Olivero kuvertpakninger
Produkter i oppskriften
Flytende Melange med Smør
EPDnr 6 116 503
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode … Les mer
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode … Les mer
Slik gjør du
1. Finhakk løken. Varm opp en kjele på middels varme med Flytende Melange med smør- og rapsolje. Stek løken til den er myk, men ikke brun.
2. Tilsett steinsoppen og stek videre i 1 minutt.
3. Hell over kjøttbuljongen eller kraften.
4. Rør ut maizenna i kaldt vann og tilsett i suppen. Kok opp.
5. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Tips!
Server gjerne med nystekt brød og Olivero.