Enkel oppskrift på steamed buns
Steamed Buns blir ekstra gode når du lager dem i ditt kjøkken. Du får enklest et godt resultat ved å benytte en dampovn. Denne oppskriften gir ca 20 stk.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Melange fungerer svært godt til alle former for steking og bak… Les mer
Slik gjør du
1. Bland alle tørre ingredienser i en eltebolle.
2. Smelt Melange i en kjele og tilsett vann eller melk. Varm blandingen opp til ca 40 grader og ha det over i eltebollen.
3. Elt sammen i ca 5 min. til du har en smidig deig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
4. Del deretter deigen i emner på 40 – 50 gram og rull de ut til små boller. Legg bollene på et brett og dekk til med plastfolie.
5. Når bollene er blitt dobbelt så store er de ferdig hevet. Kjevle hver bolle ut til en liten oval sirkel på et lite stykke bakepapir. Dette papiret lar du være på bollen.
6. Pensle overflaten med litt Mills Soyaolje. Brett den ene siden over den andre. De smurte sidene skal være inn mot hverandre så bollene blir formet som en halvsirkel.
7. Dekk med clingfilm. Hev de igjen til dobbelt tykkelse.
8. Damp dem i ovnen på 100 grader i ca 6 min. Har du ikke en dampovn kan du dampe de i en bambusdamper eller på en potetrist over vannbad.
9. Server nydampede buns med ribbe, sprø grønnsaker, sprøstekt løk, baconcrisp og, ikke minst Mills Srirachamajones.