Steamed buns med langtidsstekt ribbe og baconcrisp
Steamed buns har etablert seg som et spennende utgangspunkt for rask håndmat. I denne oppskriften kombinerer vi saftig, langtidsstekt ribbe med Mills Srirachamajones og sprø grønnsaker. Perfekt for en liten overraskelse i kantinen eller kanskje på after ski-stedet.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Mills Srirachamajones. Mills ekte majones smaksatt med sterk… Les mer
Slik gjør du
1. Du kan lage steamed buns selv (du finner en oppskrift lenger nede på siden) eller kjøpe de ferdig. Før du fyller steamed buns må de dampes til de er varme og myke. Det kan gjøres i en bambusdamper over et vannbad eller i ovn på damp.
2. Ribben krydres raust med asiatiske krydder (f.eks chili, ingefær, spisskummin, kanel, allehånde e.l). Best resultat får du om ribben langtidsstekes på forhånd på 68 grader i 12 til 15 timer. Da får du et saftig resultat, perfekt å skjære i tynne skiver og bruke i steambunnsene.
3. Slik kan du fylle de nydampede steam bunnsene; Begynn med et strøk Mills Srirachamajones.
4. Legg på litt finsnittet salat og gulrotstrimler. Deretter en eller to tynne skiver ribbe.
5. Avslutt med å drysse på finsnittet vårløk, sprøstekt løk og litt baconcrisp.
6. Brett steamed bunnen sammen og server.