LIZZYS REKEDRØM
Her kommer oppskriften på Lizzys rekesmørbrød; Koriander-sesam marinerte reker på godt, pannestekt brød garnert med confitert eggeplomme, vaniljemajones, agurk og avocado.
Ingredienser
Smørbrødreker
Godt lyst brød
Avocado
Agurk
Rekemarinade
Egg
Reddik
Mills majones
Creme fraiche
Vaniljefrø
Salt og pepper
Sukker
Lime
Sesamfrø
Rød chili
Bladpersille
Gressløk
Koriander
Solsikkeolje
Hvitløksolje
Slik gjør du
1. Mills majones som blandes med litt creme fraiche, vaniljefrø, salt, pepper, sukker og lime.
2. Lag avocadokrem av halvparten av avocadoen (avocado pluss creme fraiche og sitron/lime). Resten brukes i skiver med litt sitron/lime saft.
3. Agurk skjæres med grønnsaks-skreller til lange strimler.
4. Rekemarinade: sesamfrø, rød chili, bladpersille, gressløk, koriander, sesamfrø, salt & pepper, olivenolje. Bland alt, mariner rekene i ca 30 minutter.
5. Egg – skill hviten fra plommen forsiktig. Plommen confiteres i solsikkeolje på 65°C i 40 – 50 min – avkjøl.
6. Brødet skjæres i skiver og stekes i panne i mild hvitløksolje.
Tips!
Legg på reker, majonesdressingen og avocadokrem. Garner med reddik og Afilla cress pluss et drag med pepperkvernen. Rekechips passer godt til.