
Basis tempurarøre
Tempura er en friteringsteknikk ofte brukt i det japanske kjøkken. Den kan brukes med godt resultat på både grønnsaker, fisk, og skalldyr. Tempura er enkelt, men det er noen faktorer det er viktig å ta hensyn til for et godt resultat.
Ingredienser
Tempurarøre
Til fritering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sørg for at ingrediensene er kalde
2. Visp eggehvite og vann lett sammen
3. Tilsett siktet mel og rør blandingen forsiktig sammen. Tempurarøren skal ha konsistens omtrent som pannekakerøre, så tilsett litt vann av gangen til passe konsistens.
4. Varm fritryoljen til 175-180 grader
5. Dypp råvaren i røren og legg i frityren
Pass på at temperaturen holdes på samme nivå. Faller temperaturen blir maten lett for fet og ikke sprø. Grønnsaker trenger normalt 4-5 minutter, mens sjømat friteres i 2 – 3 minutter.
6. La den ferdige friterte maten renne litt av seg på kjøkkenpapir før servering
Kommentarer