Simon Johannessens braiserte svineside med BBQ-saus, bygg og bønner
Ingredienser
Braisert svineside
Bbq-saus
Tilbehør
Produkter i oppskriften
Smakfullt og fargerikt middags- eller lunsjtilbehør som gjø… Les mer
Slik gjør du
1. Gni svinesiden inn med honning, sennep, salt og pepper. Legg i en dyp ildfast form og la kjøttet marinere i ca. 12 timer.
2. Del løk og eple i grove biter og legg i formen. Hell over vann og eplemost.
3. Stek under lokk på 145 grader i ca. 6 timer. Har du ekstra god tid, kan du la den ligge over natten på brett i underkant av 100 grader. Kjøttet er klart når det deler seg lett opp.
4. Kjøl ned svinesiden helt og skjær den i skiver (mot fibrene).
5. Sil kraften fra formen kjøttet har ligget i, og reduser så mye som mulig. Rør sammen kraft, ketchup, brunt sukker, eplesidereddik og kok opp. La sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.
6. Stek eller grill skivene til de får en sprø skorpe og pensle inn med BBQ-saus.
7. Server sammen med Plantego’ Bygg og Bønner, kald eller lunet raskt i en panne.