Sherrysild med Västerbotnost
Vi har testet silda vår med mange forskjellige oster og det er nesten alltid vellykket. Kombinasjonen av en god sherrysild og västerbotnost er intet unntak, tvert imot, det er en av de virkelig knallgode smakskombinasjonene. Bare prøv.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
I vår klassiske Delikat sursild er det en selvfølge at vi ha… Les mer
Slik gjør du
1. Sil laken godt av en bøtte Delikat Sursild. Ha silden tilbake i bøtten og tilsett 2 dl med Sherry*. La dette stå minst over natten. Kan gjerne stå 2-3 døgn, men ikke lenger da konsistensen på sildebitene kan bli litt løs.
2. Skjær Västerbotnost i ca 1 cm tykke skiver, litt bredere enn sildefiletene.
3. Legg på en avrent sherrysildfilet på hver osteskive.
4. Kutt nektarin eller fersken i veldig tynne skiver. Legg en skive på silda. Dryss på litt nykvernet svart pepper og topp det hele med litt grønne, friske urter
Tips!
*Vi har prøvd oss frem med ulike typer Sherry og har endt på Sandeman Medium Dry Sherry som vi synes gir en fin balanse mellom syre og sødme i silden.