
Dobbelfritering
Det virker kanskje litt tungvint å gjøre samme tilberedning dobbelt opp, men sannelig er det verdt det. Dobbelfritering gir en god konsistens i midten og en knasende sprø skorpe på utsiden. Pommes Frites er et stjerneeksempelet på råvarer som blir ekstra gode om de friteres i 2 runder. Vær oppmerksom på riktig temperatur i runde 1 og runde 2. Sørg også for at du bruker en god friteringsolje som har nøytral smak og tåler høy temperatur.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Hvordan dobbelfritere?
1. Del opp poteter i staver i den lengden og tykkelsen du ønsker, med eller uten skall bestemmer du. Du kan gjerne legge de ferdig kuttete potetene i en salt- eller sukkerløsning en stund før bruk. Det tilfører smak og gir litt ekstra farge på sluttresultatet. Skyll dem deretter til vannet er helt klart. Tørk deretter potetene godt før du friterer dem.
2. Første fritering. Varm oljen i en frityrkoker eller wokpanne til 175 -180°C. Legg poteten i oljen. Pass på at temperaturen holder seg på samme nivå hele tiden. Rør av og til i omtrent fem minutter til fargen skifter til blek blond med små bobler som dekker.
3. Andre fritering. Varm opp oljen til 218-220 °C. Friter potetene til de får en fin gylden farge, det tar vanligvis rundt 3 minutter. Pass også her på at termperaturen holder seg på samme nivå hele tiden. La potetene renne litt av seg på kjøkkenpapir, salte/krydre etter ønske og server.
Kommentarer