
Elote – grillet mais er gatematfavoritt i Mexico
Elote, eller grillet mais med digg topping, er en klassisk gatematfavoritt fra Mexico som kombinerer røkt sødme, syrlighet og et hint av chili. Perfekt som en spennende forrett, et smakfullt tilbehør – eller en uventet crowd-pleaser på sommermenyen. Ekte komfortmat og en enkel måte å bringe ekte meksikanske smaker inn på menyen.
Ingredienser
Saus
Produkter i oppskriften
Mills Ekte Majones, den klassiske norske majonesen. Det høye… Les mer
Slik gjør du
1. Bland sammen majones, srirasha saus, limesaft og skall. Bland forsiktig inn smuldret fetaost og revet parmesan
2. Smak til med cayennepepper og salt
3. Stek ferdig kokte maiskolber i en panne med litt rapsolje til de er gyllenbrune. Strø på litt maldonsalt.
4. Smør litt av sausen over den varme/lune maiskolben og dryss over hakket koriander og chilipulver, chiliflakes eller røkt eller vanlig paprikapulver.
5. TIPS! Resten av sausen serveres i porsjonsskål ved siden av slik at hver og en kan dyppe maiskolben i sausen.
Kommentarer