Hjertesalat med asparges, syltet jordskokk, soyaegg, ramsløk -og peanøttmajones
Idunn Nilsen setter sin stolthet i å være kreativ med de råvarene hun har til rådighet. Hun opplever at gjestene ønsker smakfull, næringsrik mat med fokus på det grønne. I denne lekre salaten er det både spennende smaker og kjernesunne ingredienser, en kombinasjon hennes gjester vet å sette pris på.
Ingredienser
Ramsløk- og peanøttmajones
Smilende soyaegg
Syltet jordskokk og ramsløkfrø
Salte- og ristede solsikkekjerner
Topping
Produkter i oppskriften
Mills Ekte majones, den klassiske norske majonesen. Det høy… Les mer
Mills Peanutbutter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtte… Les mer
Slik gjør du
1. Ramsløkpuré: Ramsløk har en fantastisk smak som passer til det meste! Lag gjerne opp en del og oppbevar på rent glass i kjøleskap, topp med litt olje så holder den seg lenger. Pureen kan også fryses. Avblomstrede ramsløkknopper kan syltes, på den måten får du utnyttet hele gourmetløken! Kjør blader og spe med litt olje til en jevn puré i en hurtigmikser. Bland majones og vann Rør inn ramsløkpuré, peanøttsmør og smak til med salt
2. Smilende soyaegg: Kok eggene i 6-7 minutter, avkjøl i kaldt vann og skrell. Bland soyasaus og riseddik i en pose og legg i eggene. La ligge i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten.
3. Syltet jordskokk og ramsløkfrø Kutt jordskokk i tynne skiver Kok opp vann, riseddik, sukker og salt Ha i jordskokken og la koke i ca. 10 min Avkjøl og ha i ramsløkfrø Kan oppbevares på et lufttett glass
4. Salte -og ristede solsikkekjerner Sett ovnen på 170 grader Kok solsikkekjernene i godt saltet vann i ca. 8 min. Legg kjernene utover et brett og stek i ovnen i ca. 10 min til gyllenbrune Avkjøl
5. Asparges Brekk av den trevlete delen der den gir etter (ca. 3 cm fra bunnen) Kok opp godt saltet vann og ha i asparges i ca. 2 min Avkjøl i isvann
6. Bland salaten Riv hjertesalaten og spre utover tallerken. Legg på halve soyaegg, asparges, strimler av agurk, syltet jordskokk med ramsløkfrø, ramsløk -og peanøttmajones, solsikkekjerner og topp med sesongens spirer og karse.