
Julemakroner
Makroner trenger ikke være runde! Her har vår konditor lekt seg med noen morsomme juleutgaver. Bruk fantasien og overrask gjestene dine med noen overraskende varianter.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen mandelmel og melis
2. Bland inn 200 g eggehviter til en fast masse
3. Kok opp 400 g sukker og vann i en helt ren kjele, bruk sukkertermometer og kok til den når 120 ⁰C
4. Imens sukkeret koker, piskes 165 g eggehviter til skum, mens sukkeret tilsettes litt og litt. Når alt sukkeret er tilsatt piskes det videre på middel hastighet til en fast og blank marengs.
5. Dersom hele deigen skal være én farge tilsettes fargen i marengsen når den piskes kald i punktet under. Dersom det skal være flere farger ut av samme deig, fordel deigen i flere boller etter at den er ferdig og bland inn fargene da. Det er best å bruke pastafarger eller pulver. Om fargen som blir brukt er veldig tynn, kan dette gjøre at massen blir for rennende.
6. Når sukkeret og vann har blitt 120 ⁰C, helles det forsiktig inn i marengsen under pisking. Fortsett og piske til den har blitt kald (ca 10 min).
7. Bland massen av mandler, melis og eggehviter med marengsen. Bland gjerne i marengsen inn i 2 omganger. Rør til massen er blank, og her en litt bløt konsistens. Den skal flyte litt ut når den tas på bakapapir.
8. Sprøyt ønsket form på bakepapir
9. Stek på 160 ⁰C. Steketid avhenger på str. Vanilge makroner tar 10 minutt. Snømenn tar 12.
10. Er du i tvil om hvilken konditorfarge du skal bruke? Våre konditorer har god erfaring med ProGel Pastafarge Gooseberry 25g
11. Disse makronene har vi fylt med suksesskrem uten laktose
Kommentarer