OL – inspirert Sjokolademuffins
Første norske suksesshistorie i sommerOL i Paris? Svømmer Henrik Christiansens TIKTOK postinger om OL-landsbyens fantastiske sjokolademuffins har over 10 millioner visninger. Vi har ikke oppskriften på den, men her er en som ligner veldig. «Originalmuffinsen» er på 110g. Bruk en «tulipanmuffinsform» her så får du riktig størrelse uten at røren renner over under stek.
Ingredienser
Sjokoladeganache
Sjokoladechips
Produkter i oppskriften
Flytende Melange har margarinens gode stekeegenskaper og oljen… Les mer
Slik gjør du
MUFFINSRØREN
1. Bland og sikt alle tørre ingredienser,
2. Ha i lunkent vann (1), egg og flytende Melange.
3. Pisk sammen til en jevn røre
4. Tilsett lunkent vann (2) og rør hele blandingen jevnt. (Ved å tilsette det lunkne vannet i to omganger unngår du klumper i røren.
5. Fordel røren i muffinsformer. Bruk «tulipanformer»
6. Stek på 160- 170°C i ca 15 min i ovn/kombidamper uten damp.
7. Ganache: Hakk opp sjokoladen og putt den i en bolle.
8. Varm opp fløte og hell den over sjokoladen
9. Rør med en slikkepott til sjokoladen og fløten blandes og får en tykk, blank konsistens. La den avkjøles litt og ha ganachen over i i en spøytepose.
10. Sprøyt ganache fra toppen inn i midten av muffinsen og avslutt med ganachen pent i en topp på muffinsen (pass på at muffinsen er litt avkjølt før du gjør det).
Legg raust på med sjokladechunks tilslutt
Tips!
Velger du å bruke ca 90g røre og tilsetter 20g ganach er du ganske nærme originalen. Da gir oppskriften ca 30 muffins