På Hotel Norge by Scandic serverer Robert de beste råvarene Vestlandet har å by på kombinert med internasjonale smaker og teknikker. I denne oppskriften på steambuns han har delt med oss er det mye forarbeid, men til gjengjeld kan det lages masse godt ut det. Fungerer fantastisk som festmat i godt selskap!

Ingredienser

1 porsjon

Svineconfit med krydder

100 g brunt sukker
25 g salt
1 stk stjerneanis
2 stk laubærblad
1 ss korianderfrø
1 ts cayennepepper
1 ts nellik
1 ts kanel
1 ss svart pepper
1 side svineribbe uten bein og skinn

Tilbehør

1 stk chili
1 stk agurk
200 g Delikat Rødbetesalat 8 x 200 g
fersk koriander

Steambuns

Produkter i oppskriften

Mills ekte majones tube
Mills Ekte Majones 160 g
EPDnr 4 670 147
Mills Ekte majones ble lansert i 1951 og ble en umiddelbar favoritt hos svært…
Les mer
Plantego' Peanøttsmør 350g
Plantego' Peanøttsmør 350 g
EPDnr 5 333 885
Plantego’ Økologisk Peanøttsmør er laget med naturlige råvar…
Les mer
Mills Rapsolje 10 liter kanne
Mills Rapsolje 10 l
EPDnr 1 468 347 Mills Rapsolje er velegnet til all matlaging, og til steking på temperaturer innt… Les mer

Slik gjør du

Tips!

Svineribbe: Kjør urtene i en hurtighakker eller kvern de i en morter. Bland deretter brunt sukker, salt og urteblanding sammen. Rubb hele ribben i krydderblandingen, og legg den deretter ned i en dyp gastronom eller en ildfast form. Dekk til og la svineribben stå i kjøleskap et døgn. Hell i rapsolje så kjøttet blir dekket. Dekk til med aluminiumsfolie eller et ildfast lokk. Stekes i ovn på 160 grader i 2,5-3 timer. Etter at kjøttet har stått i cirka 1,5 time bør du inspisere jevnlig for å sjekke at kjøttet begynner å bli mørt og at sukkeret ikke svir seg. Hvis sukkeret begynner å bli mørkt, bør du skru ned temperaturen litt. Alle ovner oppfører seg forskjellig. Eksempelvis vil du trenge cirka 180 grader i en ovn som befinner seg på et hjemmekjøkken for å ha samme effekt som en industriell kjøkkenovn, i tillegg til at du bør beregne lenger steketid. Ribben ferdig når kjøttet er mørt . La kjøle seg ned til romtemperatur før du tar ribben ut av oljen. Når kjøttet er tatt ut av oljen legges kjøttet i press slik at det blir helt flatt. Kjøles deretter ned i kjøleskap i 3-4 timer, eller over natten. Ikke kvitt deg med oljen, den skal brukes senere. Når kjøttet er kaldt skjæres det i tre stykker på langs, deretter i fingertykke skiver. Chilimajones: Kutt opp chilien grovt slik at den kjøres enklere i hurtighakker, kjør deretter Mills majones i hurtighakker sammen med chili til du har en fin og jevn konsistens Slangeagurken Kutt opp agurken i tynne lange strimler (cirka 4 cm.) til å ha på toppen når du monterer steambunen. Montering: Når det er tid for montering av retten smøres et tynt lag med Plantego’ peanøttsmør på den ene siden av svineribbe-skivene, og stekes deretter i varm panne med rapsoljen som kjøttet ble confitert i. Stekes med peanøtt-siden opp til den er gyldenbrun på den ene siden og gjennomvarm. Videre lages grillmerker på toppen av steambunnen. Stembunnene dampes i forvarmet kombi damper i 2-3 minutter eller i kjele med damprist i 2-3 min. Åpne så steambunnen og smør en teskje med chilimajones inni, legg deretter en skive med varm svineribbe og en spiseskje med rødbetsalat. Toppes til slutt med en klype agurkstrimler og fersk koriander. En hel side med svineribbe gir nok kjøtt til 35-40 steambuns. Helt perfekt som festmat!

Hva synes du om oppskriften?