Susanne Tillers Chili con salomon med sprø og skrukkete bønnetroll
Susanne Tillers Chili con salomon kan du trygt servere både store og små gjester. Sprø og skrukkete «bønnetroll» på toppen gir ekstra god smak og variasjon i konsistensen.
Ingredienser
Krydderblanding
Sprø og skrukkete bønnetroll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kutt løk og paprika i små terninger.
2. Varm Vita hjertego optimal olje i en stor 10L kjele. Tilsett først løk, og la det surre i et par minutter til løken er myk.
3. Tilsett tomatpure og krydderblandingen (det kan hende du ikke trenger bruke alt). Stek videre et par minutter.
4. Ha i flådde tomater, vann, grønnsaksbuljong og honning. La det koke i 15 minutter før du blander alt til en glatt suppe med en stavmikser. Smak til med melk for mildere smak.
5. Tilsett paprika og mais og gi det et lite oppkok før du har i lakseterningene. La gryten småputre til laksen er gjennomkokt.
6. Smak til med salt og pepper. Server med «sprø og skrukkete bønnetroll» på toppen. Slik lager du «bønnetroll»
7. Sprø og skrukkete bønnetroll
8. Forvarm ovnen til 200 grader.
9. Bland sammen olje, honning og krydder i en liten bolle.
10. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. La dem renne godt av seg. Tørk dem med tørkepapir for å få vekk så mye fuktighet som mulig.
11. Fordel bønnene ut på et bakepapirkledd stekebrett. Ha over litt Vita hjertego’ optimal olje. Stek midt i ovnen, ca 35 minutter.
12. Ta ut bønnene ut fra ovnen, og ha over oljeblandingen med honning og krydder (det kan hende du ikke trenger bruke alt). Vend bønnene godt inn med blandingen. Stek videre på varmluft i ca 10 minutter, eller til bønnene er sprø. Garner Chili con salomon med bønner før servering Eller bruk dem som snacks