Sild er en delikatesse med lange tradisjoner i det norske kjøkkenet. Den er dessuten verdenskjent for sin høye kvalitet og vakre, sølvglinsende farge, og den kan med full rett påberope seg å ha reddet mang en familie fra sulten i magrere tider. Historien om sild handler forresten ikke bare om mat, men like mye om kystkultur, tradisjonelt fiske og råvarekunnskap.
Det er derfor ikke uten grunn at vi i Mills er svært begeistret for havets sølv.
Siden 1967 har Delikat med stolthet forvaltet denne tradisjonen gjennom å tilby kvalitetsprodukter med sild som hovedråvare til det norske folk.
Mange variasjonsmuligheter
Det går nesten ikke an å tenke seg en tradisjonell jule- eller påskefrokost uten sild i flere varianter på bordet, men sild står for uendelige muligheter også i det moderne kjøkken. Sild er både delikat og sosial mat å sette på bordet! Sild dessuten rik på vitamin A, D og B12.
Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne fiskepålegg på brødet. Dette tilsvarer 350-400 gram ren fisk i uka, hvorav 200 gram er anbefalt å være fet fisk, som for eksempel sild eller laks. Bruker du sild som pålegg, blir det lettere å nå målet, sier Marte Gjeitung Byfuglien, som er ernæringsfysiolog i Mills DA.