Miriam Østvik Jenssen (32) er oppvokst i Kirkenes og Malvik. Hun er utdannet kokk med fagbrev og har i tillegg bachelorgrad i ernæring. Miriam har allerede lang erfaring i bransjen. Hun har blant annet jobbet på Bagatelle i Oslo, reist landet rundt med tv-programmet Hellstrøm rydder opp, konkurrert nasjonalt og internasjonalt, og kan skilte med hele fem år på Det Norske Kokkelandslaget. I dag jobber hun som kvalitetsansvarlig på Stavanger Universitetssykehus.

1. Hva liker du best ved kokkeyrket?

– Kokkeyrket er et fantastisk yrke med gode karrieremuligheter, og det kan ta deg akkurat dit du ønsker å dra. Jeg valgte, etter mange år i restaurantlivet og kokkelandslaget, å bygge på det praktiske med mer teori gjennom en 3-årig bachelorgrad i ernæring. Det passet meg veldig godt.

 

2. Hva spiser du når ingen ser på? 

– En hel pakke Toffifee. Alene.

3. Hvis vi kom til hjem til deg på middag, hva ville du servert oss?

– Når kommer dere? Hadde dere kommet i dag ville dere fått servert ovnsbakt lammeskank med potetmos og bakte grønnsaker. Trollkrem med vaniljesaus til dessert. Men ikke alle dager er søndager. I morgen blir det fiskegrateng.

4. Hva anser du som det viktigste du gjør i jobben din?

— Jeg begynte på Stavanger Universitetssykehus i midten av august 2017. Som kvalitetsansvarlig i kjøkkenavdelingen på SUS er jeg involvert i prosessene rundt produksjon og servering, fra start til slutt. Fra grytene på produksjonskjøkkenet til pasientens tallerken. I motsetning til en restaurant har ikke våre gjester valgt oss selv. Vi serverer syke, ofte underernærte mennesker, som av ulike årsaker kan ha dårlig matlyst. Dette er en annerledes og viktig utfordring, som jeg er veldig glad for å få være med å bidra positivt til.

5. Hvis du fikk være Hellstrøm for en dag – hvor ville du ryddet opp?

– Jeg har allerede ryddet opp med Hellstrøm i sesong 2 av Hellstrøm rydder opp. Så jeg ville heller dratt til Frankrike og spist ost og drukket vin.

 

6. Hva er den største tabben du har gjort på kjøkkenet?

– Jeg skulle revolusjonere den klassiske crème brûlée på en catering en gang. Ikke bra.

7. Hva slags kjøkkenredskap ville du vært?

– Den skarpeste kniven i skuffa.

8. Hva er den hyggeligste tilbakemeldingen du har fått på jobb?

– De hyggeligste tilbakemeldingene må jo være de som gir deg spennende, nye jobbmuligheter.

Har du lyst til å prøve favorittoppskriften til månedens kokk? Få oppskrift på Miriams sild i potetlefse her.