Saftig rød juleformkake
Til førjulsserveringene har vi tatt frem en saftig formkake du enkelt kan by dine gjester på. Denne knallrøde formkaken er kjapp å bake og lett å pynte med f.eks en grønn ostekrem. Oppskriften er tilpasset 1/1 gastronorm og gir 40 fine kakestykker om du kutter dem kvadratisk. God bakst!
Ingredienser
Ostekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. KAKERØREN: Bland og sikt alle tørre ingredienser, med unntak av natron og fargepulver, i en bolle
2. I en egen bolle, rør fargen ut i kulturmelken, bland deretter i smeltet Mills No1 og rør
3. Pisk egg og sukker til litt volum
4. Bland inn de tørre ingrediensene vekselvis med kulturmelk/Mills no1 /fargeblandingen
5. Bland eddik og natron – ha i røren (OBS: rør minst mulig når du blander det inn).
6. Spray litt melange formfett i bunn og kanter av en 1/1 gastrobakk. Legg deretter bakepapir i bunnen.
7. Ha i hele røren og stek på 160°C i 40 min i en kombidamper uten damp.
8. OSTEKREM Pisk Mills No1 og melis hvitt.
9. Tilsett kremosten og litt grønn kondtorfarge og pisk videre til en jevn og glatt krem OBS. Pass på at kremen ikke piskes for mye, da blir den lett for bløt
10. PYNTETIPS: Ta av en kopp (ca 2dl) av røren og spre tynt utover et bakepapir. Stek først i 10 min 160°C, ta det ut og la det tørke til «kavring». Knus det og du har et fint strøssel til pynt