Sjokoladekake grunnoppskrift fra Baker-og konditorlandslaget
Dette er en grunnoppskrift på en sjokoladekake som vi har fått fra deltagere på Baker- og konditorlandslaget. Denne oppskriften er tilpasset 1/1 gastronorm. Nederst på siden finner du oppskriften på to kremer som begge er gode grunnlag for din egen pynting
Ingredienser
Kake
Mørk glasur
Smørkrem
Produkter i oppskriften
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Flytende Melange har margarinens gode stekeegenskaper og oljen… Les mer
Slik gjør du
Kake
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Begynn med røren til kaken og bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
3. Tilsett flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.
4. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
5. Kle 1/1 gastronormform med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.
6. Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.
7. La kaken avkjøles helt før du har på smørkrem eller annen pynt.