Sjokoladekake grunnoppskrift fra Baker-og konditorlandslaget

Enkelt
min.
Dette er en grunnoppskrift på en sjokoladekake som vi har fått fra deltagere på Baker- og konditorlandslaget. Denne oppskriften er tilpasset 1/1 gastronorm. Nederst på siden finner du oppskriften på to kremer som begge er gode grunnlag for din egen pynting
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Begynn med røren til kaken og bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.

  3. Tilsett flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.

  4. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

  5. Kle 1/1 gastronormform med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.

  6. Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.

  7. La kaken avkjøles helt før du har på smørkrem eller annen pynt.

Mørk glasur:

  1. Varm smør og melk, tilsett det tørre mens du rører.

  2. Stikk hull i kaken rett etter steking og tøm varm glasur over kaken mens den er varm.

Smørkrem:

  1. Pisk opp Melange og melis til det blir luftig.

  2. Tilsett kakao og bland det ut.

  3. Tilsett smeltet sjokolade og kaffe og bland til en jevn krem

Antall porsjoner: