
Sjokoladekake grunnsoppskrift fra Baker-og konditorlandslaget
Slik gjør du
Kake:
-
Sett ovnen på 175 grader.
-
Begynn med røren til kaken og bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
-
Tilsett flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.
-
Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
-
Kle en liten langpanne (30x22cm) med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.
-
Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.
-
La kaken avkjøles helt før du har på smørkrem eller annen pynt.
Mørk glasur:
-
Varm smør og melk, tilsett det tørre mens du rører.
-
Stikk hull i kaken rett etter steking og tøm varm glasur over kaken mens den er varm.
Smørkrem:
-
Pisk opp Melange og melis til det blir luftig.
-
Tilsett kakao og bland det ut.
-
Tilsett smeltet sjokolade og kaffe og bland til en jevn krem
Antall porsjoner:
- Kake:
- 7,5 dl hvetemel - siktet
- 9 dl sukker
- 3 dl kakaopulver
- 3 ss vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 3 ts natron
- 3 ts salt
- 4,5 dl kefir
- 3 dl Flytende Melange 4x2 l
- 12 stk egg
- Mørk glasur:
- 400 g Melange Margarin 12 x 1 kg
- 1400 g melis
- 100 g kakao
- 175 g melk
- Smørkrem:
- 500 g Melange Margarin 12 x 1 kg
- 650 g melis
- 160 g smeltet sjokolade
- 40 g kakao
- 40 g kaffe