Inger Renathe disker opp med deilig Poké Bowl som har en perfekt miks av asiatiske smaker. Dette er en sunn og velsmakende rett som garantert vil overraske gjestene dine positivt. Det at den kan porsjonspakkes på forhånd, er et ekstra pluss. Her finner du ikke bare oppskriften på hvordan du setter sammen en god poke…

Ingredienser

4 porsjon

50 g revet gulrot
130 g strimlet nykål
20 g finsnittet vårløk
frisk koriander etter smak
150 g avocado i biter
150 g laks i terninger
syltet rødløk etter smak
soyavinagrette
aioli
grønnkålchips

Produkter i oppskriften

Plantego' Quinoasalat 1,5 kg pose
Plantego' Quinoasalat 3×1,5 kg
EPDnr: 5 565 668
I Plantego’ Quinoa salat har vi lagt mye omtanke og gode rå…
Les mer
Mills soyaolje 5 liter kanne
Mills Soyaolje 5 l
EPD-nr 648 469 100% vegetabilsk olje til marinade, dressinger, steking, baking og fritering. Les mer

Slik gjør du

1. Lag syltet løk, soyavinagrette, aioli og grønnkålchips* (fremgangsmåte nederst) Vend kål og gulrot i quinoablandingen Mariner laksen i litt soyavinagrette. Du har mer enn nok soyavinagrette, så spar litt som du kan servere i ei skål ved siden av. Finn en passende skål og start med å legge quinoablandingen i bunn. Anrett med laksen, avocado, syltet rødløk, aioli, vårløk og grønnkålchipsen. Laksen kan byttes ut med annen fisk, kylling, eller bruk ekstra grønnsaker om du ønsker en vegetar poké Syltet løk 50 g Skivet rødløk 0,5 dl Eddik7% 1 dl Sukker 1,5 dl Vann Salt, smak til Slik gjør du Kok opp eddik, vann sukker og salt Ha i skivet rødløk og kok de møre- avkjøl Soyavinagrette Soyaolje til steking 5 g ristede sesamfrø 30 g finhakket sjalottløk, 10 g finhakket fersk ingefær 5 g finhakket chili 1 ss sukker 5 g riseddik 50 g soyasaus Zest av 1 lime Saft av ½ – 1 lime- smak til Finhakket koriander 10 g olivenolje Slik gjør du Rist sesamfrø i pannen. Stek løk, ingefær og chili i soyaolje. Tilsett 1 ss sukker- karameliser dette lett Flytt kjelen av varmen, tilsett soyasaus og riseddik Smak til med lime Rør inn koriander og olivenolje Aioli 1 egg 10 g diljonsennep Chili- etter smak 1 lite fedd hvitløk Ca 3 g salt Saft av en 1/2 sitron Ca 5 dl Mills Soyaolje Slik gjør du Ha egg, dijonsennep, chili, hvitløk, salt og sitronsaft i en bolle eller litermål. Kjør dette sammen med en stavmikser Spe på med olje mens du lar stavmikseren gå. Spe med oljen til ønsket konsistens. Har du ikke tid til å lage aioli selv, kan vi anbefale Mills Aioli 900g Grønnkålchips Ta bort stilken av grønnkålen. Vend den i olje og litt salt. Ikke bruk mye olje, kun nok til at det blir et tynt lag på bladene Stek i ovnen på 140 grader i ca 10 – 15 min. Vend på grønnkålen underveis.

Hva synes du om oppskriften?