Inger Renathes Poké Bowl

Enkelt
min.
Inger Renathe disker opp med deilig Poké Bowl som har en perfekt miks av asiatiske smaker. Dette er en sunn og velsmakende rett som garantert vil overraske gjestene dine positivt. Det at den kan porsjonspakkes på forhånd, er et ekstra pluss. Her finner du ikke bare oppskriften på hvordan du setter sammen en god poke bowl, nede i tilberedningsteksten får du i tillegg oppskrifter på syltet rødløk, soyavinagrette, aioli og grønnkålchips.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Lag syltet løk, soyavinagrette, aioli og grønnkålchips* (fremgangsmåte nederst)

Vend kål og gulrot i quinoablandingen

Mariner laksen i litt soyavinagrette. Du har mer enn nok soyavinagrette, så spar litt som du kan servere i ei skål ved siden av.

Finn en passende skål og start med å legge quinoablandingen i bunn.
Anrett med laksen, avocado, syltet rødløk, aioli, vårløk og grønnkålchipsen.

Laksen kan byttes ut med annen fisk, kylling, eller bruk ekstra grønnsaker om du ønsker en vegetar poké

Syltet løk
50 g Skivet rødløk
0,5 dl Eddik7%
1 dl Sukker
1,5 dl Vann
Salt, smak til

Slik gjør du
Kok opp eddik, vann sukker og salt
Ha i skivet rødløk og kok de møre- avkjøl

Soyavinagrette
Soyaolje til steking
5 g ristede sesamfrø
30 g finhakket sjalottløk,
10 g finhakket fersk ingefær
5 g finhakket chili
1 ss sukker
5 g riseddik
50 g soyasaus
Zest av 1 lime
Saft av ½ – 1 lime- smak til
Finhakket koriander
10 g olivenolje

Slik gjør du
Rist sesamfrø i pannen.
Stek løk, ingefær og chili i soyaolje.
Tilsett 1 ss sukker- karameliser dette lett
Flytt kjelen av varmen, tilsett soyasaus og riseddik
Smak til med lime
Rør inn koriander og olivenolje

Aioli
1 egg
10 g diljonsennep
Chili- etter smak
1 lite fedd hvitløk
Ca 3 g salt
Saft av en 1/2 sitron
Ca 5 dl Mills Soyaolje

Slik gjør du
Ha egg, dijonsennep, chili, hvitløk, salt og sitronsaft i en bolle eller litermål.
Kjør dette sammen med en stavmikser
Spe på med olje mens du lar stavmikseren gå.
Spe med oljen til ønsket konsistens.

Har du ikke tid til å lage aioli selv, kan vi anbefale Mills Aioli 900g

Grønnkålchips
Ta bort stilken av grønnkålen.
Vend den i olje og litt salt. Ikke bruk mye olje, kun nok til at det blir et tynt lag på bladene

Stek i ovnen på 140 grader i ca 10 – 15 min. Vend på grønnkålen underveis.

Antall porsjoner: