Tips!
Følg oppskriften på grunndeigen «melkefri hvetebakst». Når deigen begynner å kunne strekkes til ganske glatte hinner er den ferdig til å tilsette den finhakkede sjokoladen i deigen (Mengde sjokolade skal utgjøre mellom 10 og 15 % av deigvekten). Elt bare inn til sjokoladen er jevnt fordelt. Legg deigen på bordet i ca 1 time. Del deigen opp i emner på ca 100g og rull til boller. Bollene du ønsker å bake samme dag settes til heving i heveskap eller tralle med plasthette slik at overflaten ikke tørker ut. TIPS; For ekstra glans; bland egg og vann 50/50 og stryk på. Stryk gjerne på i to runder med 10 min pause mellom hver gang. Da blir de blanke som smykker. Steketid; Når bollene ser ferdighevet ut ca dobbel størrelse stekes de i kombidamper i 160°C i 7 min. med pulserende vifte. I «hjemmekomfyr» i 210 °C i 7-9 min Om du ikke ønsker å lage sjokoladeboller av hele deigen kan du tilsette 10-15% sjokolade i den delen av deigen du ønsker å lage sjokoladeboller av. Dette kan du også bake av grunndeigen Melkefrie rosinboller Melkefrie kanelknuter