Melkefrie sjokoladeboller

Enkelt
min.
Denne resepten på melkefrie sjokoladeboller tar utgangspunkt i vår grunndeig for Melkefri hvetebakst. Link til den finner du under i fremgangsmåten. Pass på å bruke melkefri sjokolade for å holde bollene laktosefri.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Følg oppskriften på grunndeigen «melkefri hvetebakst».

Når deigen begynner å kunne strekkes til ganske glatte hinner er den ferdig til å tilsette den finhakkede sjokoladen i deigen (Mengde sjokolade skal utgjøre mellom 10 og 15 % av deigvekten). Elt bare inn til sjokoladen er jevnt fordelt.
Legg deigen på bordet i ca 1 time.

Del deigen opp i emner på ca 100g og rull til boller.

Bollene du ønsker å bake samme dag settes til heving i heveskap eller tralle med plasthette slik at overflaten ikke tørker ut.

TIPS;
For ekstra glans; bland egg og vann 50/50 og stryk på.
Stryk gjerne på i to runder med 10 min pause mellom hver gang. Da blir de blanke som smykker.

Steketid;
Når bollene ser ferdighevet ut ca dobbel størrelse stekes de i kombidamper i 160°C i 7 min. med pulserende vifte. I «hjemmekomfyr» i 210 °C i 7-9 min

Om du ikke ønsker å lage sjokoladeboller av hele deigen kan du tilsette 10-15% sjokolade i den delen av deigen du ønsker å lage sjokoladeboller av.

Dette kan du også bake av grunndeigen

Melkefrie rosinboller
Melkefrie kanelknuter

Antall porsjoner:

  • Grunndeig melkefri hvetebakst (se egen link)
  • 475-700 g mørk melkefri sjokolade