Poteter med urteemulsjon
En fargerik og velsmakende urteemulsjon er det som skiller denne potetsalaten fra andre. Den er enkel og passer sammen med det meste. Her har vi brukt Perlepoteter, men det er ikke nødvendig, bruk de potetene du har.
Ingredienser
Poteter – basis
Urteolje
Urteemulsjon
Produkter i oppskriften
Mills ekte majones i sprøytepose er perfekt for deg som smører… Les mer
Slik gjør du
1. Bak perlepotetene i ovn til de er passe møre Urteolje: Kjør olje og gressløk i en blender eller stavmikser til oljen blir varm, ca 50 °C. Sil det gjennom et klede over natten på kjøl. Urteemulsjon: Rør sammen majones, urteolje og sitronsaft. Det blir litt tykt pga oljen, så spe på med vann til en passe dressing konsistens. Smak til med salt og pepper. Bland i lune perlepoteter. Topp med potetschips og urter
2. Urteolje: Kjør olje og gressløk i en blender eller stavmikser til oljen blir varm, ca 50 °C. Sil det gjennom et klede over natten på kjøl.
3. Urteemulsjon: Rør sammen majones, urteolje og sitronsaft. Det blir litt tykt pga oljen, så spe på med vann til en passe dressing konsistens. Smak til med salt og pepper.
4. Bland i lune perlepoteter. Topp med potetschips og urter