Poteter med urteemulsjon

Enkelt
min.
En fargerik og velsmakende urteemulsjon er det som skiller denne potetsalaten fra andre. Den er enkel og passer sammen med det meste. Her har vi brukt Perlepoteter, men det er ikke nødvendig, bruk de potetene du har.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bak perlepotetene i ovn til de er passe møre

Urteolje:

Kjør olje og gressløk i en blender eller stavmikser til oljen blir varm,
ca 50 °C.
Sil det gjennom et klede over natten på kjøl.

Urteemulsjon:

Rør sammen majones, urteolje og sitronsaft.

Det blir litt tykt pga oljen, så spe på med vann til en passe dressing konsistens.

Smak til med salt og pepper.

Bland i lune perlepoteter.

Topp med potetschips og urter

Antall porsjoner:

  • Poteter - Basis
  • 1 kg perlepotet
  • Urteolje
  • 3 dl nøytral matolje
  • 1 bunt gressløk
  • Urteemulsjon
  • 200 g Mills Ekte Majones 5x900 g
  • 50 g urteolje
  • 1 stk sitron (saften)
  • vann
  • salt
  • pepper
  • friske urter
  • potetchips

Produkter i oppskriften

Mills Ektemajones 900g

Mills Ekte Majones 5×900 g