Øyvind Jensens oksekjake med asiatisk glace og potetmos
Disse oksekjakene har fått en smakfull asiatisk glace og serveres med ovnsbakte grønnsaker og potetmos. Gi oksekjakene lang tid i ovnen, så får du et nydelig mørt og saftig kjøtt – akkurat slik Øyvind Jensen, kjøkkensjef på Thon Hotel Oslo Airport, gjør det.
Ingredienser
Oksekjaker
Ovnsbakte grønnsaker
Saus
Potetmos
Produkter i oppskriften
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Med 78% rapsolje kombineres oljens naturlige sunnhet med Mela… Les mer
Mills Peanutbutter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtte… Les mer
I Mills Potetmos med gressløk har vi tilsatt gressløkringer s… Les mer
Slik gjør du
1. OKSEKJAKER: Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Gni oksekjakene inn med salt og pepper, og brun dem i stekepannen i cirka 2 minutter på begge sider, til de får en fin stekeskorpe. Legg oksekjakene over i en ildfast form. Del opp gulrøttene, kålroten og selleriroten i middels store biter og brun de i et par minutter før du legger de i den ildfaste formen sammen med oksekjakene. Del opp purreløk i skiver, og ha dem over i den ildfaste formen sammen med laurbærblader, hel pepper, rødvin og vann. Ha i mer vann om oksekjakene ikke er dekket av væske. Sett den ildfaste formen på midterste rille i stekeovnen i 12 timer, gjerne natten over. Om du ønsker kortere tilberedningstid, kan du øke varmen til for eksempel 140 grader og la de steke i 4 timer. Ta ut oksekjakene og sil av kraften over i en kasserolle. Kok kraften på middels høy varme til den er redusert til cirka halvparten.
2. OVNSBAKTE GRØNNSAKER: Varm opp ovnen til 200 grader. Skrell gulrøttene, kålroten og pastinakken, og del i middels store biter på cirka 3×3 centimeter. Ha Flytende Melange i en ildfast form og legg gulrøttene, kålroten og pastinakken i formen. Krydre med salt og pepper. Stek på midterste rille i cirka 30 minutter, til grønnsakene er møre og har en fin stekeskorpe.
3. SAUS: Reduser varmen på kasserollen med den reduserte kraften til middels lav, og tilsett Mills Peanut Butter og soyasaus. Rør inn Melange, og pass på at ikke sausen koker.
4. POTETMOS: Lag Mills Potetmos med gressløk etter anvisning på pakken og server med rotgrønnsaker og potetmos med gressløk.