Disse oksekjakene har fått en smakfull asiatisk glace og serveres med ovnsbakte grønnsaker og potetmos. Gi oksekjakene lang tid i ovnen, så får du et nydelig mørt og saftig kjøtt – akkurat slik Øyvind Jensen, kjøkkensjef på Thon Hotel Oslo Airport, gjør det.

Ingredienser

10 porsjon

Oksekjaker

2.5 kg oksekjaker
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
5 stk gulrøtter
1 kg kålrot
1 kg sellerirot
2 stk purreløk
5 stk lauvbærblad
2.5 ss hel sort pepper
1 l vann (så det dekker kjakene)
2 flasker rødvin

Ovnsbakte grønnsaker

5 stk gulrøtter
700 g sellerirot
500 g pastinakk
1 ts salt
1 ts pepper

Saus

5 dl redusert kraft fra kjakene
0.5 dl soyasaus

Produkter i oppskriften

Melange 500g pakning
Melange Margarin 18 x 500g
EPDnr 4 670 238
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p…
Les mer
Flytende Melange 500 ml
Flytende Melange
EPD: 6 116 503
Med 78% rapsolje kombineres oljens naturlige sunnhet med Mela…
Les mer
Mills Peanutbutter glass
Mills Peanutbutter 12 x 350 g
EPDnr: 4 158 895
Mills Peanutbutter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtte…
Les mer
Mills potetmos med gressløk pose
Mills Potetmos med gressløk 36×90 g
EPDnr 1 668 649
I Mills Potetmos med gressløk har vi tilsatt gressløkringer s…
Les mer

Slik gjør du

1

OKSEKJAKER: Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Gni oksekjakene inn med salt og pepper, og brun dem i stekepannen i cirka 2 minutter på begge sider, til de får en fin stekeskorpe. Legg oksekjakene over i en ildfast form. Del opp gulrøttene, kålroten og selleriroten i middels store biter og brun de i et par minutter før du legger de i den ildfaste formen sammen med oksekjakene. Del opp purreløk i skiver, og ha dem over i den ildfaste formen sammen med laurbærblader, hel pepper, rødvin og vann. Ha i mer vann om oksekjakene ikke er dekket av væske. Sett den ildfaste formen på midterste rille i stekeovnen i 12 timer, gjerne natten over. Om du ønsker kortere tilberedningstid, kan du øke varmen til for eksempel 140 grader og la de steke i 4 timer. Ta ut oksekjakene og sil av kraften over i en kasserolle. Kok kraften på middels høy varme til den er redusert til cirka halvparten.

2

OVNSBAKTE GRØNNSAKER: Varm opp ovnen til 200 grader. Skrell gulrøttene, kålroten og pastinakken, og del i middels store biter på cirka 3×3 centimeter. Ha Flytende Melange i en ildfast form og legg gulrøttene, kålroten og pastinakken i formen. Krydre med salt og pepper. Stek på midterste rille i cirka 30 minutter, til grønnsakene er møre og har en fin stekeskorpe.

3

SAUS: Reduser varmen på kasserollen med den reduserte kraften til middels lav, og tilsett Mills Peanut Butter og soyasaus. Rør inn Melange, og pass på at ikke sausen koker.

4

POTETMOS: Lag Mills Potetmos med gressløk etter anvisning på pakken og server med rotgrønnsaker og potetmos med gressløk.

Hva synes du om oppskriften?