Sherrysild med blåmuggost
Sild og ost? Javisst, og denne lille smaksbomben beviser det med glans. Lag din egen Sherrysild basert på Delikat Sursild. Med sin milde avrundede sherrysmak og myke fine konsistens står den godt i kontrast med den skarpe smaken fra blåmuggost og sødme fra fikenmarmeladen. Valnøtten på toppen tilfører enda en smaksdimensjon og enda en konsistens.…
Ingredienser
Produkter i oppskriften
I vår klassiske Delikat sursild er det en selvfølge at vi ha… Les mer
Slik gjør du
1. Sil laken godt av en bøtte Delikat Sursild. Ha silden tilbake i bøtten og tilsett 2 dl med Sherry*. La dette stå minst over natten. Kan gjerne stå 2-3 døgn, men ikke lenger da konsistensen på sildebitene kan bli litt løs.
2. Start monteringen med tynne skiver rugbrød som er toastet enten i toaster eller i litt margarin i en stekepanne.
3. Legg på en passende skive blåmuggost, bruk gjerne en litt krafig og salt type, det går bra til silda.
4. Legg på en avrendt bit sherrysild.
5. Fortsett med en klatt fikenmarmelade og topp med en halv valnøtt.
Tips!
*Vi har prøvd oss frem med ulike typer Sherry og har endt på Sandeman Medium Dry Sherry som vi synes gir en fin balanse mellom syre og sødme i silden.