Bulgur med sataykylling
Bulgur med sataykylling er en enkel rett med mye smak. Pass på å lage nok sataysaus, for når gjestene dine har fått smaken på den…
Ingredienser
Sataysaus
Produkter i oppskriften
Plantego’ Bulgursalat er utviklet med ett mål for øye; neml… Les mer
Mills Peanutbutter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtte… Les mer
Slik gjør du
1. Marinade: 2 sitrongress, 3 sjalottløk, 3 fedd hvitløk, 1-2 stk røde thai chili uten frø i skiver, 1/2 ss gurkemeie, 2 ss korianderfrø, 1 ss cummin, 3 ss mørk soyasaus, 4 ss fishsauce, 4-6 ss brunt sukker og 2 ss rapsolje. Finhakk løkene, sitrongress og chili og kjør alt i en foodprosessor. Marinaden skal være søt, sterk og salt.
2. Skjær kylling i lange strimler og mariner i minimum 1 time (gjerne over natten om du har mulighet)
3. Tre de marinerte kyllingfiletene på trespidd (la trespiddene ligge i vann minst 30 min. før de brukes). Grilles i panne eller på kullgrill til kyllingen er gjennomstekt.
4. Sataysaus: Fres finhakket sjalottløk, chili og ingefær i olje i 2 – 3 minutter, til løken er blank. Ha i peanøttsmøret. Når det har smeltet tilsettes tamarindpasta og soyasaus. Rør godt sammen. Tilsett deretter kokosmelken og vann. Kok under omrøring i 3-4 min. til det hele har blitt en homogen saus. La sausen deretter småkoke etpar minutter før servering.
5. Anrett Delikat Bulgursalat på gastronormbrett, deretter satayspiddene. Sataysaus kan legges rett på brettet eller serveres som tilbehør. Pynt med frisk koriander.
Tips!
Server gjerne med en syrlig agurk- og chilisalat og garner med etpar limeskiver