2 magiske makroner
Her får du basisoppskriften til makroner pluss fyll til to varianter. En limegrønn med lime- og basilikumsmak og en oransje med pasjonsfyll. Denne oppskriften gir 150 makroner (300 makronskall)
Ingredienser
Pasjonsfyll
Lime- og basilikumsfyll
Produkter i oppskriften
EPDnr 4 673 802
Melange margarin til matlaging. Helt uten allergener og … Les mer
Slik gjør du
1. OBS: Eggehvite 1 og 2 skal piskes hver for seg.
2. Pisk eggehvite (1) halvstiv. Kok vann og sukker til ca 118 °C, mens eggehvite (1) piskes.
3. Tilsett eggehvite (2) i mandel/melisblanding + evt farge mens eggehvitene piskes.
4. Sett eggehviten på full speed og hell sukkerlaken forsiktig i marengsen under hurtig omrøring. Pisk hurtig i ytterligere 1-3 min til marengsen er stiv, den bør holde 50-60°C.
5. Tilsett mandel/melis i eggehviterøren og bland godt til passe flytende konsistens.
6. Sprøyt ut med sprøytepose med en 9mm tyll. Diameter som en femkrone. Det beste er å sprøyte på et teflonark. Vanlig bakepapir funker også, men makronene blir ikke like runde da det er litt friksjon i papir.
7. Stek på 130-140 °C i 10 min med halv vifte i ovnen.
8. Pasjonsfyll: Pisk romtemperert margarin og melis hvitt Tilsett romtemperert pure og pisk til glatt fin masse Hvis massen skiller seg, varm den opp litt med en varmepistol
9. Lime- og basilikumfyll: Varm opp limepure, basilikum og limezest til koke-punktet. Smelt inn hvit sjokolade og rør inn temperert margarin til slutt. Avkjøl en time eller to før massen er klar til bruk.
10. Montering: Bruk sprøytepose til fyllet. Dekk innsiden av makronskallene med et tynt lag fyll og legg to makronskall med innsiden mot hverandre.