2 magiske makroner

Enkelt
min.
Her får du basisoppskriften til makroner pluss fyll til to varianter. En limegrønn med lime- og basilikumsmak og en oransje med pasjonsfyll. Denne oppskriften gir 150 makroner (300 makronskall)
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. OBS: Eggehvite 1 og 2 skal piskes hver for seg.

    Pisk eggehvite (1) halvstiv.

    Kok vann og sukker til ca 118 °C, mens eggehvite (1) piskes.

    Tilsett eggehvite (2) i mandel/melisblanding + evt farge mens eggehvitene piskes.

    Sett eggehviten på full speed og hell sukkerlaken forsiktig i marengsen under hurtig omrøring.

    Pisk hurtig i ytterligere 1-3 min til marengsen er stiv, bør holde 50-60°C.

    Tilsett mandel/melis i eggehviterøren og bland godt til passe flytende konsistens.

    Sprøyt ut med sprøytepose med en 9mm tyll. Diameter som en 5 kr.

    Det beste er å sprøyte på et teflonark. Vanlig bakepapir funker også, men makronene blir ikke like runde da det er litt friksjon i papir.

    Stek på 130-140 °C i 10 min med halv vifte i ovnen.

  2. Pasjonsfyll

    Pisk romtemperert margarin og melis hvitt

    Tilsett romtemperert pure og pisk til glatt fin masse

    Hvis massen skiller seg,  varm den opp litt med en varmepistol

  3. Lime- og basilikumfyll

    Varm opp limepure, basilikum og limezest til koke-punktet.

    Smelt inn hvit sjokolade og rør inn temperert margarin til slutt.

    Avkjøl en time eller to før massen er klar til bruk.

  4. Montering

    Bruk sprøytepose til fyllet.

    Dekk  innsiden av makronskallene  med et tynt lag fyll og legg to makronskall med innsiden mot hverandre.

Antall porsjoner: