Adana kebab med hjemmelaget flatbrød
Sean Lackenby liker å eksperimentere seg frem til de beste smaksammensetningene, en kunst som virkelig kommer til sin rett når han lager kebab. Her presenterer han sin vri på Adana kebab, som han kombinerer med hjemmelaget flatbrød, hummus og tabouleh. Adana er en storby i Sør-Tyrkia ved middelhavskysten. Byen er kjent for sine varme sommere…
Ingredienser
Flatbrød
Adana kebab
Tabouleh
Hummus
Til steking
Produkter i oppskriften
Plantego` Hummus med hint av kajenne er en smakfull og god hu… Les mer
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode … Les mer
Plantego’ Bulgursalat er utviklet med ett mål for øye; neml… Les mer
Slik gjør du
1. Hjemmelaget Flatbrød Bland hvetemel, vann, salt og olje sammen. Elt deigen med hendene i 2 minutter og la den hvile seg i en halvtime. Del ut i 4 porsjoner og kjevle ut til de bli tykke som pannekaker. Sett flatbrød med bakepapir mellom klar til steking. (flatbrødene steker du etter kebabene) – Stek flatbrødene i litt olje i en stekepanne i ca 1 minutt, til de får litt farge.
2. Adana kebab Bland lammekjøttdeig med finhakket løk, hvitløk, persille og sitron. Rull små deler av blandingen til en litt avlang kebabfasong. Stek kebabene i en panne til de får en god skorpe og er gjennomstekt. La de hvile mens du steker flatbrød.
3. Tabouleh Tilsett finhakket koriander og sitron i bulgursalaten
4. Server kebabene og flatbrød med tabouleh og hummus. Strø over hakket persille og sitron som garnityr.