Adana kebab med hjemmelaget flatbrød

Enkelt
min.
Sean Lackenby liker å eksperimentere seg frem til de beste smaksammensetningene, en kunst som virkelig kommer til sin rett når han lager kebab. Her presenterer han sin vri på Adana kebab, som han kombinerer med hjemmelaget flatbrød, hummus og tabouleh. Adana er en storby i Sør-Tyrkia ved middelhavskysten. Byen er kjent for sine varme sommere og deilige kebabretter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Hjemmelaget Flatbrød

    Bland hvetemel, vann, salt og olje sammen.   

     

    Elt deigen med hendene i 2 minutter og la den hvile seg i en halvtime.

     

    Del ut i 4 porsjoner og kjevle ut til  de bli tykke som pannekaker.

     

    Sett flatbrød med bakepapir mellom klar til steking.  

    (flatbrødene steker du etter kebabene) – Stek flatbrødene i litt olje i en stekepanne i ca 1 minutt, til de får litt farge.

  2. Adana kebab

     

    Bland lammekjøttdeig med finhakket løk, hvitløk, persille og sitron.

     

    Rull små deler av blandingen til en litt avlang kebabfasong.

     

    Stek kebabene i en panne til de får en god skorpe og er gjennomstekt. La de hvile mens du steker flatbrød.

     

     

  3. Tabouleh

    Tilsett finhakket koriander og sitron i bulgursalaten

  4. Server kebabene og flatbrød med tabouleh og hummus. Strø over hakket persille og sitron som garnityr.

     

Antall porsjoner: