Anne Kristines kanelboller i form

Enkelt
min.
Det er få ting som slår duften av nybakte kanelboller. Når Anne Kristine Sletten lager disse, siver lukten ut og frister kantinegjester allerede nede på parkeringsplassen. Bedre reklame får du ikke. Det skader heller ikke at bollene både er lette å lage og supergode. Denne varianten lages i form. Bollene blir veldig luftige og får ingen skorpe. God bakst!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deigen

Elt sammen alt utenom Olivero i kjøkkenmaskin i ca 10 min, til deigen slipper bollen. 
Tilsett romtemperert Olivero og elt til alt er godt blandet.

Hev deigen tildekket på et lunt sted i ca 1,5 time, til dobbel størrelse.

Kanelfyll

Bland ingrediensene til fyllet sammen til en fin masse.

Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på fyllet.

Rull stramt til en pølse og skjær i 12 store emner. Legges i form.

Etterheves i 30 min. Pensles med sammenpisket egg.

Stekes på 180 grader varmluft midt i ovnen i ca 12-14 min. OBS: Dette varierer litt fra ovn til ovn.

Glasur

Etter stek, lag glasur av melis og vann. Vær raus når du sprer det over de litt avkjølte bollene

Antall porsjoner:

  • Deig
  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg
  • 300 g h-melk
  • 3 g salt
  • 3 g bakepulver
  • 20 g fersk gjær
  • 75 g Olivero 2 kg boks
  • Kanelfyll
  • 150 g Olivero
  • 2 ts kanel
  • 80 g brunt sukker
  • 1 klype salt
  • Egg til pensling
  • Glasur
  • melis
  • vann

Produkter i oppskriften

olivero 2 kg

Olivero 2 kg boks