Baba Ganoush

Enkelt
min.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Stek auberginene med skallet på, i stekepanne med medium+ høy varme.

Auberginene skal ligge på én side til de blir litt flate der de ligger ned i pannen, før de snus og hele auberginen får samme behandling til den er gjennomstekt og skallet er hardt stekt.

Skrap ut kjøttet av auberginene,  forsøk å unngå å få med skall.

Grovhakk kjøttet og bland med lett stekt sjalottløk og olivenolje.

Tilsett gjerne hakkede urter

TIPS: Du kan også tilsette tomat og paprika i små terninger om du ønsker.

Serveres kaldt som tilbehør til salater og grønnsaksretter.  Passer også utmerket til kjøttretter.

Antall porsjoner:

  • 6 stk aubergine
  • 100 g olivenolje
  • 50 g sjalottløk, finhakket
  • bladpersille
  • gressløk