Beates sommertapas
Beates populære sommertapas lar seg enkelt pakke i ulike bokser. Retten er en komposisjon av confitert kylling, scampispyd, bønne- og tomatsalat. Smaken av sommer kommer ekstra godt frem med frisk lime og ingefærmajones.
Ingredienser
Confitert kylling
Marinert scampi
Lime og ingefærmajones
Produkter i oppskriften
Middelhavssalat med bønner, kikerter, mais, gulrot, oliven … Les mer
Mills Ekte majones, den klassiske norske majonesen. Det høy… Les mer
Slik gjør du
1. Confiter kylling: Rens kyllingfiletene for skinn og evt vinge. Gni inn kyllingfiletene med salt. La de ligge å trekke 20 min.
2. Legg kyllingfiletene i vakumeringsposer. Tilsett rapsolje, rosmarin, timian, hvitløksfedd, salt og pepper. Damp dem i 75 grader 2-3 timer, eventuelt trekk i vannbad med sirkulator. Sjekk kjernetemperatur, den skal til 70 grader
3. Kjøl ned filetene raskt, i posene. Skjær fileten i skiver, dryss over revet parmesan
4. Marinert scampi: Start med å rense scampien.
5. Hakk ingefær, chili, hvitløk og persille i grove biter
6. Riv skallet (kun det grønne) på limen og bland denne zesten og limejuicen med de finhakkede grønnsakene. Kjør alt i blender/robocoop, men ikke til det blir helt oppløst.
7. Bland scampi med marinaden og la de ligge minimum 2 timer – helst over natten.
8. Tre scampiene på spyd to og to og stek i ovn på 160 grader i ca 15 minutt.
9. Lime og ingefærmajones: Skrell ingefæren og kutt den i skiver på tvers av fibrene.
10. Rasp zesten av limen og sett til siden. Klem saften ut av limen og ha den i blenderen sammen med ingefæren. Kjør ingefæren, limesaften og oljen sammen i blenderen. Bland alt i majonesen, rør godt og rør inn zesten til slutt.
11. Server med Delikat Bønnesalat