Beates sommertapas

Enkelt
min.
Beates populære sommertapas lar seg enkelt pakke i ulike bokser. Retten er en komposisjon av confitert kylling, scampispyd, bønne- og tomatsalat. Smaken av sommer kommer ekstra godt frem med frisk lime og ingefærmajones.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Confiter kylling

Rens kyllingfiletene for skinn og evt vinge.
Gni inn kyllingfiletene med salt.La de ligge å trekke 20 min.
Legg kyllingfiletene i vakumerings poser. Tilsett rapsolje, rosmarin, timian, hvitløksfedd, salt og pepper.
Damp dem i 75 grader 2-3 timer, eventuelt trekk i vannbad med sirkulator.
Sjekk kjernetemperatur, den skal til 70 grader
Kjøl ned filetene raskt, i posene.
Skjær fileten i skiver, dryss over revet parmesan

Marinert scampi

Rens scampi
Hakk ingefær, chili, hvitløk og persille i grove biter
Riv skallet (kun det grønne) på limen og bland zesten og limejuicen i
Kjør alt i blender/robocoop, men ikke til det blir helt oppløst.
Bland scampi og marinade og la det ligge minimum 2 timer – helst over natten
Tre på spyd, to og to og stek på 160 grader i ca 15 minutt.

Lime og ingefærmajones

Skrell ingefæren og kutt den i skiver på tvers av fibrene i skiver.
Rasp zesten av limen og sett den til siden.
Klem saften ut av limen og ha den i blenderen sammen med ingefæren.
Kjør ingefæren, limesaften og oljen sammen i blenderen.
Bland alt i majonesen, rør godt og rør inn zesten til slutt.

Server med Delikat Bønnesalat

Antall porsjoner:

  • Confitert kylling
  • 4 stk kyllingfileter
  • 0,5 l rapsolje
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 2 - 3 stk hvitløksfedd
  • salt
  • pepper
  • parmesan
  • Marinert scampi
  • 20 stk scampi
  • 25 g fersk ingefær
  • 1,5 stk chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 35 g persille
  • 1 stk lime
  • 2 ml rapsolje
  • Lime og ingefærmajones
  • 0,5 l Mills Ekte Majones 5 kg
  • 0,5 stk ingefær
  • 0,5 stk lime-zest og saften
  • 0,5 dl rapsolje
  • salt
  • sukker
  • Delikat Bønnesalat 3x1,5 kg