Brød og rundstykker med helkorn av bygg og spelt
By på nybakte brød og rundstykker i din servering. Det er enklere enn du tror. Følg resepten her til punkt og prikke. Da, får du velduftene brød med en sprø skorpe og luftig krumme. Ikke vær redd for å bruke litt tøff temperatur, det er skorpen som gir mye av smaksopplevelsen. Husk også, har du…
Ingredienser
Slik gjør du
1. Start med å blande hvetemel, sammalt hvete, sammalt rug og 3000 g vann. La denne blandingen ligge minst 30 min til 1 time. Tilsett de resterende ingrediensene til blandingen over. Spe tilslutt med 500g kaldt vann. Spe forsiktig, bruk 5 minutter på prosessen. Elt til deigen slipper bollen. Hev deigen i 30 minutter Form til brød eller rundstykker etter ønske/behov. Brød veies fra 450 g til 850 g, rundstykker fra 70 g til 90 g. Dekk til deigemnene og etterhev i ca 1 – 2 timer, avhengig av temperaturen i rommet. Pensles med vann og toppes med for eksempel: 1 del sesamfrø 1 del Quinoa og 1 del blå valmuefrø. Eller hver for seg. Sammalt hvete, sammalt rug eller lettkokte havregryn. Eller en blanding av havregryn og sammalt mel. Bruk fantasien, her er det mange muligheter med f.eks nøtter, frø og krydder. Steketider: Brød: Sett ovnen på 250°C og sett ned til 200°C når brødene er satt inn i ovnen. Brødene stekes totalt i 35-40 min. Rundstykker: Sett ovnen på 250°C og sett ned til 200°c når rundstykkene ersatt inn i ovnen. Rundstykkene stekes totalt i 18-20 min.
2. Kaldheving: Kan også settes på kjøl til dagen etter. Etter at du har laget emner eller lagt i form, plastes de og settes på kjøl. Tempereres, pensles og stekes som vanlig.