Browniebunn med solbærmousse og sjokolade

Enkelt
min.
Saftig browniebunn, frisk solbærmousse og mørkt sjokoladeglasur. Her toppet med en spiselig blomst. Det blir rett og slett en lekker liten gobit til dessert.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Browniebunn

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis med piskeris.

  2. Smelt Olivero og mørk sjokolade ved lav varme og tilsett det i eggedosisen. Pass på at margarin/sjokoladeblandingen ikke er over 40°C når den tilsettes i eggedosisen.

  3. Rør inn siktet hvetemel og vaniljesukker for hånd.

  4. Fordel massen på en plate i ca ½ cm tykkelse.

  5. Stekes på 170°C i 10 minutter.

Solbærmousse

  1. Bløtlegg gelatin i vann.

  2. Kjør bærene til puré i en hurtigmikser.

  3. Sil pureen og mål opp: Du skal ha 2,5 dl. (Kan også kjøpe fryst solbær puré fra Pals).

  4. Varm halvparten av pureen i en kjele. Ta av platen når blandingen når kokepunktet.

  5. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme puréen.

  6. Tilsett resten av puréen, og rør alt godt sammen.

  7. La stå i romtemperatur i ca 15 min Skal være avkjølt, men fortsatt flytende.

  8. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Spe i sukkeret mens du pisker.

  9. Når puréen er kald, pisker du den inn i marengsen med en håndvisp.

  10. Pisk kremfløten til krem og vend inn i bærmarengsen med en slikkepott.

Montering

  1. Sprøyt bærmarengsen på sjokoladebunner som er stikket ut med en utstikker på ca 2,5cm i diameter.

  2. Settes på frys.

  3. Varm opp Callebaut 70,5% mørk Couverture  i vannbad til 40 °C. Kakene dyppes mens de er fryst.

  4. Pyntes etter smak. Her er det brukt en spiselig blomst.

Antall porsjoner:

  • Browniebunn
  • 200 g egg (4 stk)
  • 450 g sukker
  • 300 g Olivero 2 kg boks
  • 200 g mørk sjokolade
  • 150 g hvetemel
  • 5 g vaniljesukker
  • Solbærmousse
  • 6 stk gelatinplater
  • 450 g solbær (fryst og tint)
  • 120 g eggehvite
  • 120 g sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • Sjokoladetrekk
  • Callebaut 70,5 % Couverture

Produkter i oppskriften

olivero 2 kg

Olivero 2 kg boks