
Byggrynsalat med fennikel, dadler, clementiner og mye mer…
Vår Plantego’ Byggrynsalat er ofte litt oversett i sortimentet vårt, mener vår egen Maria Kristiansen. Det fortjener den ikke. Selvsagt er den klar til servering og glir rett inn i en salatbar som seg selv, men her er den oppjazzet versjon med masse smak og farge. Både sødme (dadler), syrlighet (clementiner), sprøhet (fennikel, rødkål og bacon) og ekstra «krønsj» fra pinjekjerner bidrar med både farge og kontraster. Husk også på om du dropper baconet her, så har du en flott vegetarrett. Velbekomme.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode … Les mer
Plantego Byggrynsalat er en smakfull salat basert på bygg… Les mer
Slik gjør du
Rødkålen kuttes og blandes i byggrynsalaten (la den trekke inn dressingen fra byggrynsalaten)
Bacon i små biter og kuttet fennikel stekes i Flytende Melange med smør og avkjøles
Rist pinjekjernene i tørr panne
Kutt dadlene i skiver og fres i litt Flytende Melange med smør
Clementibåtene kuttes i mindre biter
Legg hjertesalat i bunn av skålen/fatet du skal servere i .
Dander byggrynsalaten/kål – blandingen på salatbladene først
Bland inn clementinbiter, dadler, bacon og fennikel OBS: spar gjerne litt dadler, clementiner og bacon til pynt
Toppes med pinjekjernene og revet parmesan pluss hakket bladpersille og det du har spart av det andre til pynt