Byggrynsalat med fennikel, dadler, clementiner og mye mer…

Enkelt
20 min.
Vår Plantego Byggrynsalat er ofte litt oversett i sortimentet vårt, mener vår egen Maria Kristiansen. Det fortjener den ikke. Selvsagt er den klar til servering og glir rett inn i en salatbar som seg selv, men her er den oppjazzet versjon med masse smak og farge. Både sødme (dadler), syrlighet (clementiner), sprøhet (fennikel, rødkål og bacon) og ekstra krønsj fra pinjekjerner bidrar med både farge og kontraster. Husk også på om du dropper baconet her, så har du en flott vegetarrett. Velbekomme.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rødkålen kuttes og blandes i byggrynsalaten (la den trekke inn dressingen fra byggrynsalaten)

  2. Bacon i små biter og kuttet fennikel stekes i Flytende Melange med smør og avkjøles

  3. Rist pinjekjernene i tørr panne

  4. Kutt dadlene i skiver og fres i litt Flytende Melange med smør

  5. Clementibåtene kuttes i mindre biter

  6. Legg hjertesalat i bunn av skålen/fatet du skal servere i .

  7. Dander byggrynsalaten/kål – blandingen på salatbladene først

  8. Bland inn clementinbiter, dadler, bacon og fennikel

    OBS: spar gjerne litt dadler, clementiner og bacon til pynt

  9. Toppes med pinjekjernene og revet parmesan pluss hakket bladpersille og det du har spart av det andre til pynt

Antall porsjoner: