Dansk rugbrød

Enkelt
min.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

DAG 1
Bland vann, salt, honning, alle frø og rugkjerner, samt
halvparten av rugmelet.

La dette stå i min. 12 timer i romtemperatur.

DAG 2
Bland resten av melet i deigen så du får en jevn og fin deig.

Fordel deigen i 2 – 3 former og sett til heving 6 – 8 timer.

Stekes på 150 – 170°C i 2 ½ time

TIPS: Du kan ta av 300g av deigen, legge i en tett boks og sette på kjøl
til beste gang skal bake. Tilsettes i tillegg til grunndeigen og gir et saftigere brød

Antall porsjoner:

  • 100 g sammalt grov hvete
  • 500 g sammalt grov rug
  • 750 g vann
  • 10 g salt
  • 20 g honning
  • 300 g helkorn rug
  • 150 g linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner