Fargerik salat med et hint av midtøsten

Enkelt
min.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Tahinidressing*:

Riv hvitløk, tilsett de øvrige ingrediensene.

Rør sammen, smak til med og smak til med salt og pepper.

Hokkaidogresskar*:

Skrell og del gresskar i 2. Fjern kjernene og kutt opp i grove biter.

Bland gresskarbitene med finhakket hvitløk og soyaolje.  Bak i ovnen på 200℃ i 15-20 min.

Hvetekjerner:

Kok hvetekjernene etter anvisning på pakken og sil av vannet.

Avkjøl til de er lune og bland med halvparten av tahinidressingen, hakket persille- og mynte.

Smak til med salt og pepper.

Resten av grønnsakene:

Skrell gulrøttene og snitt dem tynne på langs med en mandolin

Snitt spisskålen i 2 mm tykke strimler på mandolin.

Skyll grønnkålen, riv den fra stilken og riv bladene i mindre biter.

Sett sammen salaten;

Bland bakt gresskar med spisskål og halvparten av grønnkålen. Bland inn asiatisk salat og hvetekjernene.    Spre blandingen utover er fat/tallerken på en pen måte,

Ha gulrotstrimlene og den resterende grønnkålen over.

Fordel resten av dressingen utover de rå grønsakene og ha på mynteblader og granateple.

Topp med smuletfetaost og dryss til slutt over med mandler og pinjekjerner.

* Tahini er en dressing basert på malte sesamfrø. Den kan du kjøpe ferdig

*Hokkaido gresskar er brukt her fordi det har en flott farge, men andre gresskartyper kan også brukes og behandles på sammen måte.

Antall porsjoner:

  • 300 g Plantego' Asiatisk Salat med Quinoa 1500g
  • 100 g grønnkål
  • 0.5 stk Hokkaido gresskar
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Mills Soyaolje 5 l
  • 2 dl hvetekjerner
  • 2 stk gulrøtter
  • 0.5 stk spisskål (lilla eller grønn)
  • 2 ss hakket mynte
  • 2 ss hakket persille
  • Topping
  • 100 g Fetaost
  • 50 g granateplekjerner
  • 0.5 dl ristede mandler
  • 0.5 dl ristede pinjekjerner
  • Tahinidressing
  • 6 ss Tahini
  • 6 ss sitronsaft
  • 2 ss spisskummen
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk finhakket rødløk
  • salt
  • pepper