På hjørnet av det som i generasjoner har huset majonesfabrikken til Mills, har Bon Lio åpnet sine dører. Her får man servert en satt meny med avanserte småretter fra Middelhavet. Vår nye nærmeste nabo, Cato Wara byr på fire små godbiter i Bon Lio’s stil.

Ingredienser

6 porsjon

Patas bravas con aioli

400 g potet
nøytral planteolje
sitron
vann
4 fedd hvitløk
1 ts røkt paprikapulver
cayennepepper
salt
pepper
Pulpo a la Gallega
200 g blekksprut
1 laurbærblad
hvitløk
cayenne
vann
oregano
kummin
salt
pepper
sitron
olivenolje
puffet eller fritert potet
1 ts røkt paprikapulver

Bacalao pimentón

150 g saltet torsk
god olivenolje
4 hvitløk
persille
1 chili
3 tomatillo eller tomater
sitron
koriander
konfitert hvitløk
sjalottøk
olivenolje
sherryeddik
røkt paprikapulver
cayenne
pepper
salt
ferske urter

Atún asiático

100 g fersk makrellstørje eller tunfisk
soyasaus
honning
sesamolje
ingefær
1 ts kimchipasta
lime
rød chili
sesamfrø
vårløk
koriander
salt
pepper

Produkter i oppskriften

PLantego kikert og paprika 165g glass
Plantego' Kikerter & Paprika 165 g
EPDnr 5 332 663
Plantego’ Kikerter & paprika kan brukes som pålegg, dip…
Les mer
Mills ekte majones 165g pose
Mills Ekte Majones sjaktel 10x165g
EPD: 2 129 062
Mills majones ble lansert i 1951 og ble en umiddelbar favorit…
Les mer
Plantego Bønne- og olivenolje 1,5 pose
Plantego' Bønne & Olivensalat 3×1,5 kg
EPDnr: 5 565 643
Middelhavssalat med bønner, kikerter, mais, gulrot, oliven …
Les mer
Mills Frityrolje 10 liter spann
Mills Frityrolje 10 l
EPDnr 2 793 826 Nye Mills Frityrolje er nå fri for palmeolje. Den nye frityroljen er en 100 % rap… Les mer

Slik gjør du

1

TAPAS 1 Patas Bravas con Aioli Kutt potet i store biter, kok de opp lett og kjøl de deretter ned. Friteres på 180 grader, til de er gyldne og legg de på papir for å få bort overflødig olje. Aioli Skrell hvitløk og konfiter i nøytral olje til de er myke og gyldne. Kjør opp majones, hvitløk og sitron med litt olje og en skvett vann, for å få blandingen mest mulig luftig. Bravas saus Bland Plantego’ grillet paprika og kikerter med litt hvitløk og en teskje med røkt paprikapulver. Smak til med litt cayenne pepper, salt og pepper. Denne kan også kjøres opp med stavmikser om du ønsker en slettere blanding. Legg poteter på en tallerken, ha over en god skje med bravas saus og en skje med aioli på toppen.

2
3

TAPAS 2 Pulpo a la Gallega Ha lettsaltet vann og laubærbladet i en stor gryte og kok opp. Dypp hele blekkspruten i vannet tre ganger (dette for at skinnet ikke skal bli bløtt og falle av). Kok blekkspruten i det samme vannet – det trengs cirka 30 minutter per kilo. Kjøl ned og kutt skiver av tentaklene. Før servering freses blekkspruten lett i en panne med hvitløk og cayenne, samt litt av Plantego’ grillet paprika og kikerter som er tilsatt litt vann, så den er flytende. Paprikamiks Bland inn hvitløk, cayenne, oregano, kummin, salt og pepper i Plantego’ grillet paprika og kikerter. Legg et godt lag med paprikamiksen på tallerkenen og deretter blekkspruten. Ha over godt med god olivenolje, sitron, salt og pepper. Dryss over puffet eller fritert potet. Avslutt med litt røkt paprikapulver.

4
5

TAPAS 3 Bacalao Pimentón Torsken skal være saltet på forhånd. Skyll godt av. Bak torsken på et brett med god olivenolje i ovnen på 180 grader i 8 minutter. Bønnemiks Bland sammen Plantego Bønnesalat, hakket hvitløk, sjalottløk og persille. Smak til med salt og pepper, litt chili, røkt paprika, olivenolje og en liten skvett sherryeddik. Tomatillosalsa Hakk tomatillo til en salsa, tilsett sitron, olivenolje og litt sjalottløk. Her kan man tilsette litt koriander om man ønsker det. Paprikasaus Kjør opp Plantego’ grillet paprika og kikerter med konfitert hvitløk, røkt paprika og litt vann. Smak til med sherryeddik, cayenne, salt og pepper. Om du ønsker en mer flytende blanding, kjør massen gjennom en sil til en glatt saus. Denne sausen kan serveres varm. Start med sausen på tallerkenen, legg på bønnemiks etter smak og deretter bakt torsk. Toppes med tomatillosalsa. Skvis litt sitron over om du ønsker og bland sammen urter til en urtesalat på toppen.

6
7

TAPAS 4 Atún Asiático Stek fisken lett på høy varme på alle sider, den skal være rosa i midten. Kutt så i tykke skiver. Bønnesalat Bland soya, honning, lime og en liten skvett sesamolje. Tilsett deretter revet ingefær, chili, koriander og vårløk. Bland så alt dette inn i bønnesalaten. Kimchimajones Kjør opp majones med litt kimchipaste og en liten skvett lime. Legg bønnesalaten i en dyp tallerken. Legg kimchimajones rundt bønnesalaten. Legg fiskefiletene på toppen, dryss over vårløk, sesam og gjerne chili om du ønsker den litt spicy. Toppes med frisk koriander om du vil.

8
Hva synes du om oppskriften?