Frukt og nøttebrød. Perfekt sammen med sild

Enkelt
130 min.
Frukt og nøttebrød er enkle å bake og et spennende tilbehør til sild. Den litt sprø skorpen gir en god konsistenskontrast til den myke silda. Sødmen fra frukten og smaken fra nøttene gir en smak som passer ekstra godt til de lakelagte sildevariantene våre.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Fordeigen av kaldt vann, fersk gjær, siktet rug og mellomgrov sammalt hvete blandes og bløtlegges over natten.

  2. Fordeigen og de resterende ingrediensene (unntatt tørket frukt og nøtter)eltes i 6 min. i kjøkkenmaskin. Tilsett frukten og nøttene* og elt deigen i ytterligere 2 min.

    *(Vi har brukt 150 g valnøtter, 100 g hasselnøtter, 200 g tørket aprikos og 150 g rosiner)

    Ferdig eltet skal deigen holde 24°C.

    La deigen hvile i 20 min.

    Legg emner a 600 g i passende former.

    Heves i 45 – 60 min.

    Settes i ovn som holder 235°C og stekes videre på 200°C i ca 35 – 40 min.

     

    Dette brødet med frukt og nøtter passer godt til våre lakelagte sildevarianter. Ønsker du et brød som passer til flere typer sild, er det bare å bytte ut frukt og rosiner med nøtter.

     

    Dette brødet er 42 % grovt

Antall porsjoner:

  • Fordeig
  • 600 g Kaldt vann
  • 10 g Fersk gjær
  • 320 g Siktet rug
  • 650 g Mellomgrov sammalt hvete
  • Resterende ingredienser
  • 400 g Kaldt vann
  • 730 g Siktet hvetemel
  • 100 g Byggmel
  • 30 g Flora Premium 10 l Bag in box - Allergenfri
  • 60 g Fersk gjær
  • 30 g Salt
  • 30 g Lys sirup
  • 600 g Nøtter/tørket frukt etter ønske