Geir Rune’s rett med lammepølser kommer med en liten historie som slett ikke er pølsevev. «Når vi laget rekrutterings- og omdømme konseptet «Vi dekker til fest» for over 15 år siden, tok vi med en lammepølse som vi har utviklet på skolen. Når vi forteller ungdommen at vi bruker naturtarm er første reaksjonen litt «uggen»,…

Ingredienser

16 porsjon

Lammepølse

1.8 kg økologisk lam
0.8 kg økologisk svin
2.5 g svart pepper
33 g salt
75 g potemel
5 fedd hvitløk
3 dl vann
Fåretarm 22mm

Fjellmandelpotetstappe

3 kg fjellmandelpotet
6 dl H-melk
6 dl fløte
salt
pepper

Ovnsbakte bønner, oliven og rotgrønnsaker

4 stk polkabeter
8 stk gulrøtter
1 stk sellerirot
1 stk kålrot
6 stk persillerot eller pastinakk
8 fedd hvitløk
frisk rosmarin
frisk timian
frisk oregano

Til steking av grønnsaker og pølser

Produkter i oppskriften

olivero 2 kg
Olivero 2 kg boks
EPDnr 4 825 048
Med sin kombinasjon av sunn planteolje og smør er Olivero et…
Les mer
Plantego Bønne- og olivenolje 1,5 pose
Plantego' Bønne & Olivensalat 3×1,5 kg
EPDnr: 5 565 643
Middelhavssalat med bønner, kikerter, mais, gulrot, oliven …
Les mer

Slik gjør du

1

Lammepølser Kjøttet kvernes på 8 mm. Skive kjøttet blandes og kjøres med salt til farsen blir seig Spe med vann Tilsett resten av krydderet og potetmelet Farsen has i pølsestopperen. Tarmen (må skylles på forhånd og «temperes» i vann før bruk) tres på fuktet pølsehorn ” Sveiv” ut pølsene og del opp pølsene og «tvinn» motsatt vei eller knytt en bomullstråd slik at de blir ca. 8 cm. lang ” trekk” pølsene ved 78 grader i lett saltet vann i ca. 20 minutter Ta pølsene opp av vannet, kutt bort tråden. Lag to snitt i pølsene på hver side og stek dem i Vita hjertego` Optimalolje like før servering.

2

Fjellmandelpotetstappe Kok potetene i usaltet vann Kok opp melk og fløteblandingen med Olivero Mos potetene manuelt eller i en kjøkkenmaskin med grind eller visp. Spe i melkeblandingen til du har en passe konsistens Smak til med salt og pepper

3

Tips!

Ovnsbakt, bønner, oliven og rotgrønnsaker Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrell grønnsakene. Poteter og gulrøtter trenger ikke å skrelles, men vask dem godt. Sett hvitløksfedd med skallet på til side. Skjær grønnsakene i like store biter og ha dem over i en langpanne. Ha over olivenolje, pepper, hele hvitløksfedd med skall, og eventuelt urter. Bak grønnsakene i ovnen til de er møre. Det vil ta ca. 30-45 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Vend på grønnsakene med en stekespade halvveis i steikeperioden. Vær forsiktig når du åpner ovnsdøra, for dampen som kommer ut er veldig varm. Tilsett 300 g. Plantego Middelhav bønner & oliven Denne retten kan fint serveres som en selvstendig vegetarrett.

Hva synes du om oppskriften?