Geir Rune Larsens lammepølser

Enkelt
5 min.
Geir Runes rett med lammepølser kommer med en liten historie som slett ikke er pølsevev. Når vi laget rekrutterings- og omdømme konseptet «Vi dekker til fest» for over 15 år siden, tok vi med en lammepølse som vi har utviklet på skolen. Når vi forteller ungdommen at vi bruker naturtarm er første reaksjonen litt «uggen», men når vi kommer i gang så er det å lage pølse med naturtarm det som er mest populært når vi er ute på ungdomsskolene. Dette har blitt en klassiker som vi ikke har endret på…
I de siste årene har vi utviklet et tett og nært samarbeide med Skjetlein Videregående Skole, som ligger litt utenfor Trondheim sentrum (Klett). Her har de et gårdsbruk som driver med økologisk drift av sau og storfe, dette er bruker vi i produksjon på Strinda vgs. Skjærer ned og bearbeider videre til ulike produkter. I tillegg har vi planer om å anlegge en felles parsellhage hvor våre restaurant-og matfag elever skal lære seg hvordan grønnsaker, urter og frukt vokser og blir til. Vi har også våre elever på omvisning på gården, hvor vi har fokus på gårdsdrift og dyrevelferd. Velbekomme!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Lammepølser

    1. Kjøttet kvernes på 8 mm. Skive
    2. kjøttet blandes og kjøres med salt til farsen blir seig
    3. Spe med vann
    4. Tilsett resten av krydderet og potetmelet
    5. Farsen has i pølsestopperen.
    6. Tarmen (må skylles på forhånd og «temperes» i vann før bruk) tres på fuktet pølsehorn
    7. ” Sveiv” ut pølsene og del opp pølsene og «tvinn» motsatt vei eller knytt en bomullstråd slik at de blir ca. 8 cm. lang
    8. ” trekk” pølsene ved 78 grader i lett saltet vann i ca. 20 minutter
    9. Ta pølsene opp av vannet, kutt bort tråden. Lag to snitt i pølsene på hver side og stek dem i Vita hjertego` Optimalolje like før servering.

     

  2. Fjellmandelpotetstappe

     

    1. Kok potetene i usaltet vann
    2. Kok opp melk og fløteblandingen med Olivero
    3. Mos potetene manuelt eller i en kjøkkenmaskin med grind eller visp.
    4. Spe i melkeblandingen til du har en passe konsistens
    5. Smak til med salt og pepper
  3. Ovnsbakt, bønner, oliven og rotgrønnsaker

     

    1. Sett ovnen på 200 grader.
    2. Vask og skrell grønnsakene. Poteter og gulrøtter trenger ikke å skrelles, men vask dem godt. Sett hvitløksfedd med skallet på til side.
    3. Skjær grønnsakene i like store biter og ha dem over i en langpanne.
    4. Ha over olivenolje, pepper, hele hvitløksfedd med skall, og eventuelt urter.
    5. Bak grønnsakene i ovnen til de er møre. Det vil ta ca. 30-45 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
    6. Vend på grønnsakene med en stekespade halvveis i steikeperioden. Vær forsiktig når du åpner ovnsdøra, for dampen som kommer ut er veldig varm.
    7. Tilsett 300 g.  Plantego Middelhav bønner & oliven

     

    TIPS: Denne retten kan fint serveres  som en selvstendig vegetarrett.

Antall porsjoner: