Grove Baguetter med sprø og god skorpe til sild

Enkelt
120 min.
Sild og grovt, mørkt rugbrød er den klassiske kombinasjonen alle kjenner. Men, sild passer egentlig til det meste av brødtyper. Disse grove baguettene er et noe finere og lettere brødalternativ til silda. Den litt sprø skorpen gir en god konsistenskontrast til den møre silda. Passer til alle sildevariantene våre og er derfor perfekt til sildebuffeten.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Disse baguettene starter du med å forberede dagen før med en fordeig/bløtlegging over natten. Fordeigen utgjøres av de tre første ingrediensene i oppskriften.

    Fordeigen av kaldt vann, fersk gjær og grov sammalt hvete blandes og bløtlegges over natten.

     

  2.  

    Fordeigen og de resterende ingrediensene eltes i 6 – 8 min. i kjøkkenmaskin.

    Ferdig eltet skal deigen holde 24°C.

    La deigen hvile i 20 min.

    Form emner a 200 g til baguetter.

    Heves på brett i 45 – 60 min.

    Snitt deigemnene på langs

    Settes i ovn som holder 235°C og stekes videre på 200°C i ca 20 min.

     

     

  3. Denne grove baguetten er 53 % grov

  4. Perfekt brødtilbehør til sildebuffeten

  5. Delikat sursild

Antall porsjoner: