Gry Hagen byr på svineknoke med coleslaw og potet-pastinakk purè.

Enkelt
min.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Svineknoke

    Kok svineknoken i vann på medium varme i 2-2,5 timer.

    Ta av kjelen fra kokeplaten og tilsett saltet i vannet. La kjøttet ligge i vannet og trekke ca 30 min.

    Stek så svineknoken på 180-200 grader i stekeovn i 20-30 min til svoren er sprø.

  2. Coleslaw med rødkål og eple

    Finstrimle rødkålen og riv eple.

    Bland de øvrige ingrediensene og rør sammen.

    Smak til med salt og pepper.

  3. Potet og pastinakk pure

    Skrell poteter og pastinakk.

    Del de i biter og kok de møre.

    Ha ferdig kokt potet og pastinakk i en kjøkkenmaskin og tilsett Olivero og fløte.

    Kjør til du får en fløyelsmyk konsistens.

    Smak til med salt og pepper.

Antall porsjoner:

  • Svineknoke
  • 1 stk svineknoke
  • 3 liter vann
  • 4 ts salt
  • Coleslaw med rødkål og eple
  • 150 g rødkål
  • 100 g eple
  • 50 g Mills Ekte Majones 5 kg
  • 1 ss eplecidereddik
  • salt
  • hvit pepper
  • Potet og pastinakk pure
  • 300 g potet
  • 130 g pastinakk
  • 20 g Olivero 2 kg boks
  • 0,5 dl matfløte
  • salt
  • pepper